duminică, 30 august 2009

Relatia trecut-prezent...........

   In ultima vreme (poate din cauza varstei) ma gandesc din ce in ce mai mult la trecut,la copilarie.Si privesc dar si analizez copilaria mea in paralel cu cea a copiilor de acum.Poate cate o data mi se par absurde unele lucruri si unele raspunuri pe care cei mici ti le dau.Dar in fine consider ca relatia trecut-prezent si de ce nu viitor este beniefica pentru fiecare in parte ,pentru fiecare dintre noi.Dar (ca nahhh exista mereu si un "dar") foarte multi lasa trecutul de o parte si se bazeaza mai mult pe relatia prezent-viitor.De ce oare? Trecutul nu tot tu l-ai trait fie cu bune fie cu rele.Pe foarte multi dintre noi ii intereseaza ce viitor ii va astepta ,dar se stie ca nu este posibil ,orict de mult ne-am dori .Am citit de curand ceva de Ion Heliade Radulescu si spunea asa " ca sa ai un viitor plin de succes ar trebui sa muncesti mai mult in prezent ,mai ales ca prezentul conteaza si prin prezent afli noi lucruri despe un viitor stralucit cu noi informatii,noi tehnologii sau de ce nu cu noi generatii poate mai mult cu capul pe umeri de cat acum".Citatul acesta ma pus putin pe ganduri ,si ma facut putin mai critica in ceea ce priveste generatia de pustani teribil ce urmeaza ,care traiesc intr-o lume a lor de ce nu lumea virtuala creata prin jocuri.

5 comentarii:

  1. asa e
    multi dintre copiii de acuma nu stiu decat counter.hi5.messenger.manele:|s.a.
    nu stiu sa isi traiasca copilaria cum trebuie:-j

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu, nu va mai fi niciodata la fel!

    RăspundețiȘtergere
  3. O mare parte din vină este a generației dumneavoastre, care ne-a modelat pe noi, cei de acum. Cine îi lasă pe copii să se joace Counter Strike? Cine îndeamnă privitul la televizor? De ce nu ia nimeni măsuri, dacă vede situația aceasta, în loc să-și exprime dezamăgirea?
    Ca o mică paranteză, cu tot respectul: verbul reflexiv, corect scris este „m-a”.

    RăspundețiȘtergere
  4. Citesc asta acum. Au trecut 10 ani sitotul s-a înrăutățit. Daca stiatide atunci ce o sa se intample cu generația noua... Nu cred ca mai scriati comentarii despre acea generație. Era mult mai bine decat acum. :)

    RăspundețiȘtergere