duminică, 1 februarie 2015

Nu judec pe nimeni...........



  Traim intr-o lume in care, femeile si barbatii, deopotriva, cauta referintele in celalalt. Cauta sa vada ce masina conduce, de unde se imbraca, ce locatii frecventeaza, daca are sau nu casa, cat castiga etc. Nu cauta omul, calitatile. Avand in vedere vremurile in care traim, nu judec pe nimeni si inteleg pana la un punct. Insa, gandeste-te ca, undeva, exista o persoana care isi doreste ca doua persoane sa devina una singura; in trairi, in simtaminte, in tot. Gandeste-te ca, undeva, o persoana te asteapta sa ti se ofere in intregime si sa creasca frumos impreuna cu tine. Cu tine...da tu.... cea/cel  care insemni mai mult decat milioane de stele in plina noapte. 
 Cu siguranta ca, poate nu ii este la indemana sa iti ofere palate si masini de lux, insa,sufletul ii poate fi acel templu de liniste si odihna pentru tine, iar in palmele acelei persoane sa-ti poti aseza capul si sa ti-l alinti cu mangaieri. In timp...nu ramane decat ce s-a construit intre acele persoane. Lucrurile dupa care lumea alearga disperata, toate astea se duc si nu mai valoreaza nimic atunci cand nu mai exista acea mana care sa-ti mangaie obrajii, cand nu mai exista dragostea din cafeaua de dimineata, cand nu mai exista zambetul pe care uneori il certai. ......cand nu mai exista acei ochi care iti adorau fiecare miscare, cand nu mai exista acele buze insetate de tine, cand nu mai exista acea persoana care te privea dimineata in timp ce dormeai si iti aducea o floare prin care sa-ti spuna ca soarele rasare si apune odata cu tine. ......Pentru cineva poti fi toate aceste lucruri...
 Undeva , poate exista o persoana care sa-si doreasca sa te simta peste tot in casa. Sa iti simta parfumul pielii, sa simta aburul apei din cada cu apa in care te relaxezi, sa stearga apa de pe gresie atunci cand tu iesi cu picioarele ude din baie...sa-ti aranjeze hainele in dresing si sa le simta mirosul.
...acea persoana care abia sa astepte sa se intoarca acasa indiferent de unde ar fi , stiind ca nu vrea sa te lase singura/singur.......acea persoana care ar face orice sa te stie fericita si care sa te faca sa te simti cel mai important om. ......acea persoana care sa iti sarute mainile inghetate si care sa iti dea fularul pentru a-ti fi mai bine. ......acea persoana care, din ultimiii bani pe are ii mai are in buzunar , sa-ti cumpere un lucru ce tie iti poate aduce zambetul pe chip...care ar renunta la tot si ar sta langa tine sa te ingrijeasca atunci cand tu nu te-ai simti bine.
Acestea sunt adevaratele valori. Acestea sunt lucrurile care valoreaza mai mult decat orice lucru material. .....Asculta-ti sufletul si lasa acea persoana sa intre in viata ta. ....Ceea ce realizeaza sufletele, nici o minte nu poate cuprinde si nici un lucru material nu poate inlocui.

Un comentariu: