duminică, 8 februarie 2015

Zi de februarie obisnuita.............



   Vezi, tu ca femeie (majoritatea) te uiti dupa putere la un barbat (bani sau pozitie sociala), si, se mai spune, psihologic vorbind, ca ne cautam oglinzile in oameni. Ceea ce suntem aia cautam, atunci de ce voi (majoritatea) va mai plangeti, ca sunteti sau o sa fiti lasate, exact de aceeasi barbati, cand impliniti 30-35-40 de ani, pentru unele mai "bune", mai tinere......Oare, nu trebuie sa cautati in barbati (si sa cultivati) un suflet cald, un suflet bun? In loc de bani, si putere sociala? Oare cand vedeti in barbati un suflet cald, si nu va simtiti atrase, (asa zisii monotoni, normali) mergand pe principiul oglinzii, nu este din cauza ca voi(majoritatea) aveti unul rece?.........Trebuie sa fii ignoranta sau oarba sa crezi ca nu femeia este cea care impune directia barbatului. Se spune ca femeia este gatul si barbatul este capul. Totusi, gatul da directia.......Pragmatismul domina specia umana, si nu este jumatatea barbateasca. Poate ca dintr-un instinct subconstient de gasirea celui mai bun partener, s-a pervertit acesta intr-o himera urata, numita goana dupa putere cu orice cost?
  Baza umana care ne defineste, dupa nevoile primare, este cea de siguranta, respect si iubire. Oare prin acest hei rup sistematic de cautare a ceva-ului mai bun, nu ne stricam aceasta balanta firava numita societate, creata tocmai pt siguranta, respect si inceredere? Omorand astfel chiar lucrurile pe care incearca sa le atinga......Se subintelege ca dragostea trece prin stomac, nimeni nu vrea sa moara de foame, dar de aici la opulenta este cale lunga si batuta, majoritatea oamenilor normali traiesc mai bine decat faraonii din egiptul antic, care si-ar fi dat o mana pentru a avea o toaleta si hartie igienica......Habar n-avem cat de norocosi suntem, pentru ca am uitat termenele de comparatie.
  Oare nu barbatul a facut totul in istorie, si bune si rele, ca sa impresioneze femeia? Oare nu femeia printr-un confort psihic incearca sa scape de aceasta responsabilitate care-i atarna greu pe umeri, de a il dirija ca o busola morala, pretinzand chiar faptul ca este femeie?.....Este putin ironic ca cea mai puternica faptura sa se dea si cea mai slaba.....Femeia.
  Am uitat ca fericirea vine si in esente mici dar tari, numite clipe magice. Si vorba aia, cele mai bune lucruri in viata sunt gratis, iar urmatoarele cele mai bune sunt foarte scumpe......Hai sa nu ne mai multumim cu lucruri second hand extrem de scumpe. Poti fi fericita si sa te uiti la un apus de soare cu persoana iubita de mana pe malul apei , intr-o zi de februarie obisnuita.

Un comentariu:

  1. Paris, Paris, Paris! Unii nu fac ce zice popa, ci fac ce face popa. Ultima parte e in plus, psihologic vorbind.

    RăspundețiȘtergere