joi, 20 februarie 2014

Arta masculinitatii.....



   Femeile vor barbati puternici, asta e clar. Si nu e vorba de barbati care pot deschide o sticla de bere doar cu o mana sau sub care se rup bancile de lemn in parc.
   E vorba de barbati care nu se tem sa isi asume controlul atunci cand barca o ia aiurea sau pluteste in deriva. Modul in care un barbat stie sa isi poarte puterea trebuie sa fie o arta!
  Traim (sau vom trai) intr-o lume a barbatilor care au fost crescuti de mame puternice,independente sau in familii din care a lipsit un tata pe care micutii sa il ia drept model (in multe state occidentale rata divorturilor a depasit 50%, Franta spre exemplu). Multi dintre copii ajung la maturitate fara sa se poata desprinde de fusta mamei (urmare a faptului ca mama i-a cocolosit toata copilaria). Alteori, frustrati fiind de lipsa tatalui, devin niste barbati care isi poarta puterea agresiv si autoritar.
  Femeile ii resping brutal pe cei din ultima categorie preferand tipul de barbat tacut care stie sa induca puterea. Asa se face ca femeile sunt satule de barbati care se tem sa fie barbati. Au fost prea mult timp mame singure, femei puternice, obligate sa aiba succes la locul de munca si intr-o lume a barbatilor, ca sa mai poata juca si cu barbatul de langa ele rolul de mama.
  De aceea, cand o femeie spune: “tu decizi”, un barbat ar trebui sa stie ca nu i se intinde nici o capcana. Prea ades, barbatii raspund “nu draga, e in regula, facem cum zici tu.” In aceste cazuri femeia simte, o data in plus, ca este obligata sa isi asume responsabilitatea pentru tot. Daca esti si vrei sa fii perceput ca un barbat, atunci, data viitoare actioneaza, bine, rau, gresit dar ia o decizie. Daca nu o faci, ii vei arata ca ai pierdut arta de a te arata puternic. Si asta iti va fi fatal!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu